Missie

Probleemstelling in de bouwsector

Vaststelling: De vakman is met uitsterven bedreigd. Steeds minder jongeren kiezen voor een beroep in de bouw, en al helemaal niet meer op het dak. Daar zit de slechte naam van de sector zeker voor iets tussen. Het beroep wordt ook niet meer doorgegeven van vader op zoon zoals dat vroeger het geval was. Wie neemt nu nog de tijd om een jongeman het beroep van A tot Z aan te leren?

Geschiedenis

Roofer@Work is ontstaan uit de ervaring van een noodzaak binnen de bouwsector. Moederbedrijf Dak Plus is al jaren actief in regio Kempen. Het bedrijf kan uit eerste hand getuigen hoe moeilijk het is om een goed geschoolde dakwerker aan te werven. Iemand die zowel de juiste vaardigheden, instelling als verantwoordelijkheid heeft en dan ook nog betaalbaar is voor een KMO. Dak Plus is zelf gestart met interne opleidingen en een instap in de sociale economie. De goede contacten met FVB, VDAB en onze vaste leveranciers heeft geleid tot de oprichting van een apart opleidingscentrum.

Missie

De missie van Roofer@Work is het verhogen van het vakmanschap bij Missie en visie rooferatworkdakwerkers. Dankzij onze erkenning bij FVB kan de werkgever een gedeelte van de gedane investering recupereren. Roofer@Work wil ook jonge mensen aanzetten om het beroep van dakwerker te overwegen. De passie voor echt vakmanschap moet opnieuw een waardige plaats krijgen in onze samenleving.

Show me, don’t tell me.